Regn

Maj betyder regnperiod i Tokyo. Nar man beger sig ut i nederborden innebar det ofta en vajningslek med andra paraplybarare. Lyckligtvis varar perioden bara i drygt en manad. Till sommaren ska det daremot bli ordentligt fuktigt och varmt. Tur att man ar lite forberedd genom att ha besokt lander som Thailand, Indonesien och Malaysia.

Varje dag traskar jag ett pa hundra meter pa Ginza Street, mellan stationerna Ginza och Ginza-ichome for att byta tag pa min vag till skolan. Om man ska dra till med en smatt blasfemisk liknelse ar Ginza Street nagot av Tokyos Biblioteksgatan. Hyrorna ar astronomiska, butikerna enormt exklusiva. Vad sags om den storsta Prada-afferen jag nagonsin skadat (inte for att mina preferenser kanske sager er sarskilt mkt, men vi pratar om en stor affar)? En fem(5)-vanig Apple store? Otaliga gallerior av den hogre divisionen (Tiffany's t ex)? Men, har finns det anda utrymme for lite charm. Igar stod en man i trollokarlsutstyrsel och forsokte salja senaste Harry Potter-boken med lockande utrop och passande fantasy-musik. I sondags sag jag en gatuforsaljare som salde utsokta egentillverkade bonsai-trad i utkanten av Ginza-ichome.

Pa tal om sondagen tog jag pa eftermiddagen en paus i mitt uppsatsskrivande och gick en promenad fran Mtisukoshimae-omradet, over Nihonbashi-bron och sedan nedat till Ginza-distriktet. Det var en stralande vardag och promenaden pumpade in angenama endorfiner i mitt system. Ginza-street var helt avstangd fran biltrafik den har dagen (om jag forstar det ratt sker detta varje sondag), vilket innabar att man som fotgangare lugnt kunde korsa gatan som man ville. Vagnar med glass-, dryck och matforsaljare stod utspridda langs hela avenyn. Jag hittade nya affarer och restauranter jag vill besoka nar Linda kommer hit. Jag fick se nya vyer av Tokyos spektakulara inre karna och uppdaterade mitt lokalsinne.

Den har informationen kanns sakert overflodig for er vid det har laget, men det tals att upprepa: Jag alskar Tokyo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback