Nytt inlagg, finally!

Jag ber om ursakt for att det har drojt sa lange for mig att uppdatera bloggen. Jag kan skylla pa att Golden Week agde rum forra veckan (en nastan helt rod vecka, p g a en kombination av olika hogtidsdagar, bl a den forre kejsarens fodelsedag), att jag har flyttat in i nya lagenheten och att ej har tillgang till Internet dar. Detta bli en kort summering av veckan som gatt sedan mitt forra inlagg skrevs.

68945-40
Me and my crew, fr. v: Dodesho, Esui, jag och okand japanska - Ueno Park

68945-41
En myriad av svanbatar och ett coolt hoghus - Ueno Park

68945-42
Detta Buddha-huvud lossnade fran en stor staty efter en jordbavning pa 70-talet

Golden Week inleddes pa onsdagen. Jag begav mig aterigen till Ueno med Esui, Ahn och Dodesho for att ata vegosushi till lunch. Darefter promenerade vi igenom Ueno Park och gick sedan nedat till Akihabara, dar jag bl a antligen kopte en gosig Totoro :)

Torsdagen agnades at uppsatsskrivande och lagenhetspysslande, fredagan likasa. Pa fredag kvall akte jag daremot till Shibuya for att bevittna de enormt imponerande vagar av manniskor som skapas nar det slar om till gront pa de gigantiska overgangsstallena. Dar det finns mer visuell stimulans an jag nagonsin upplevt (slar latt bade Times Square och Picadilly Circus) i form av otaliga neonskyltar och videoskarmar.

Samma sallskap som i onsdags mottes upp (Dodesho ett par timmar senare dock). Vi begav oss till en Izakaya for att ata middag (jag at en supergod, matig sallad) och dricka en eller tva Suntory ("stora stark"). Darefter ville resten av sallskapet aka till Roppongi, jag var inte sen att tacka ja. Dar fick vi chansen att se Tokyo Tower pa riktigt nara hall. Vi fick aven se den enorma Roppongi Hills-byggnaden. Ingen av oss kande for att stanna ute hela natten (vilket ar alternativet om man missar sista tunnelbanan som gar runt tolvsnaret), sa vi akte hem, nojda med en mkt trevlig kvall.

68945-44
Sahar nara kom vi Tokyo Tower

68945-43
Fyndig bildtext: En overforfriskad Esui och en overexponerad Andreas

Pa lordagen fortsatte jag mitt uppsatsskrivande och begav mig pa eftermiddagen till Tokyo Park for att insupa en riktig varatmosfar.

68945-47


68945-46


Pa sondagen promenerade jag till Akihabara i regnet (tog bara drygt 20 min) for att handla mat pa ett av de stora varuhusen (finns bara dyra alternativ i narheten av lagenheten) och fortsatte sedan pluggandet.

Nu ar det hog tid for mig att aka hem och laga middag :) Ska forsoka att inte droja en vecka med nasta inlagg ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback