Japanska dryckeslekar

I fredags stannade jag och tiotalet elever kvar i labbet for att ha lite "after study". Vi begav oss forst till den narliggande mataffaren for att inkopa middag (pizza), snacks (popcorn bl a) och alkohol (ol, sake och rom). Val tillbaka i labbet korde de igang japanska humorklipp som nagon hade samlat pa sin dator. Tva av dem var riktigt roliga. Det forsta inneholl en larare som raknade upp tagstationer och en skolflicka (en utkladd kille) som upprepade dem. Vissa stationer uttalades givetvis med markliga tonfall, det roligaste var "ShinBASHI" (dar sista delen av ordet skreks). Just denna sketch har tydligen fatt kultstatus i Japan har Dodesho papekat for mig (vi brukar citera den med jamna mellanrum). Jag tror dock att man maste se den for att uppskatta humorn.

Anyway, sketch tva bestod av kandisimitatorer som upptradde for en panel ikladda galna peruker, hamtad fran en kand japansk tv-show. Imitatorerna kom in en och en pa scenen, korde sin imitation och gjorde sorti genom att trilla igenom en fallucka i golvet. Jag fragade Esui om falluckan fyllde nagon funktion och fick svaret "no meaning, just strange". Roligast var en Robert de Niro-imitator som lyckades gestalta dennes mimspel riktigt bra (han sade inga repliker). I ovrigt var det enbart inhemska kandisar som imiterades.   

Vi drack groggar bestaende av te eller juice och sake. Dryckeslekarna utgjordes av Jenga (nar man dra bort klossar ur ett staplat torn utan att det rasar, ni vet) och en ramslek (som jag inte minns namnet pa). Den sistnamnda gick ut pa att man inledningsvis ska, unisont med de andra, uttala en ramsa. Darefter ska man satta ihop handerna ovanfor huvudet och saga "ichi-ban" (forst), "ni-ban" (andra), "san-ban" (tredje), o s v och halla kvar handerna ovanfor huvudet. De som for upp handerna samtidigt aker pa var sin prick. Om detta inte intraffar ar det den sista som aker pa pricken. Forst till tre prickar aker pa ett "penalty" (vilket i fredags forst utgjordes av att dricka en soya/sake-drink och andra gangen att ata choklad med 99% kakaohalt). Det var barnsligt underhallande. Resten av kvallen samtalades vi och drack soya-fria drinkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback