Kallt så in i norden

68945-125
Kan..burr..pai!

Absolut Vodkas
isbarkoncept invigdes i Nishiazabu i Roppongi i februari tidigare i ar. I den 75 kvm stora lokalen ar allt gjort av is; vaggar, bardisk, bord, stolar och glas. Enligt Absolut ar all is dessutom transporterad fran Tornealven i Jukkasjarvi. Inredningen byts ut efter en gang i halvaret. Eftersom lokalen endast rymmer 50 personer at gangen far besokare noja sig med ett 45-minutersbesok at gangen och forhandsboka intradet pa 3500 yen (dar en kappa, ett isglas och en vodkadrink ingar). Om man skulle raka smalta eller ha sonder sitt isglas, gar det bra att kopa ett nytt for 800 yen.

Absolut har tidigare oppnat isbarer i Jukkasjarvi, Stockholm, Milano och London och planerar att oppna ytterligare ett tiotal i internationella storstader de kommande aren. Om isbarer ses som nagot genuint svenskt och exotiskt utomlands, ar det inte konstigt att folk tror att det gar isbjornar pa gatorna i Stockholm. Pa tal om detta bladdrade jag och Linda i en officiell turistkatalog for Sverige, nar vi var pa japanska ambassaden for tva veckor sedan. Och vad hittade vi dar, bland bilder pa linblonda flickor, barrskogar och Stockholms skargard? Svar: en bild pa en isbjorn!

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Det ÄR ett häftigt koncept. Och ibland måste vi väl resa långt iväg från Sverige för att inse hur exotiska VI är i andras ögon. Det är ju bara att titta på jordgloben och jämföra med andra ställen på samma breddgrader. Vad har vi själva för bilder av livet i Alaska, runt Hudsun Bay eller norra Kamtjatka?
Mera is!!!

2006-06-22 @ 09:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback