Rockabilly freakout!

Yoyogi Park i Harajuku byggdes i samband med Olympiaden i Tokyo, men ar numera mer kant for att vara ett tillhall for diverse subkulturssammantraden. Goter, punkare, gycklare...you name it, alla samlas har under helgerna och poserar garna for turisters kameror. Langs vagen utanfor Yoyogi Park star otaliga osignade band tatt langs trottoarerna, och forsoker overrosta varandra och sina bensindrivna elaggregat med sin musik.

Igar strosade vi runt i den bohemiska parken for att plotsligt finna oss mitt i ett rockabillymote. Gang fran hela landet (vi bland annat emblem som talade om att jackbararen var fran Kyoto och Yokohama) hade samlats for att gomma sig bakom morka pilotbrillor, fota varandras baseballjackor eller fona till sin quiff. Nar vi var pa vag att ga horde vi skona rockabillytoner komma fran en stor, sprakande hogtalarmonitor. Ett par rockabillykillar, med sina sonderdansade myggjagare ihoptejpade, borjade genast solodansa mycket energiskt, pa gransen till valdsamt, pa den oppna ytan framfor hogtalaren. Vi forstod snabbt att vi kommit mitt i en rockabillydansbattle. Gang efter gang avloste varandra och dansade till alltifran japansk rockabilly till latar fran Grease och Cry-baby. Det hela mynnade ut i en smatt galen final dar alla dansade samtidigt. Linda och jag var lojligt fascinerade och var overens om att detta ar nagot bland det coolaste vi upplevt.

68945-351
You've just got Rockabilly-served!

68945-349
Rockabilly-tjejerna poserade garna...

68945-350
...liksom de har hardingarna


Kommentarer
Postat av: Linda

Ja, verkligen tveklost! LATT nagot av det allra coolaste jag varit med om :D
Nu skulle det sitta fint att lyssna pa "High-school Hellcats" ;). Far kanske noja mig med att satta pa Batmobile istallet.

Postat av: Andreas

Blev sjalv sugen pa att hora Psychobilly freakout!!! :D

2006-08-28 @ 11:05:02
URL: http://tokyoandy.webblogg.se
Postat av: ann

guuud vilka söta. hur har du det? hoppas allt är bra

2006-08-30 @ 02:01:45
URL: http://tripdownmemorylane.blogspot.com
Postat av: Christoffer

Har inte hört talas om detta fenomen förut, men verkar vara rätt så trevlig stämmning runt det =).

2006-08-30 @ 16:58:05
Postat av: Zipang

Fram till för ett antal år sedan var hela gatan avstängd på söndagar och dessa grabbar dansade då där. Man kunde se dem varje vecka då. Tyvärr, skrevs några lagar om, och gågatan slopades.

2006-08-31 @ 06:44:37
URL: http://nipponinsider.blogspot.com/
Postat av: Andreas

Jo, jag horde att de andrade de lagarna. Trist...

2006-08-31 @ 18:20:45
Postat av: Magnus

Varje söndag kompis :)
Så otroligt sköna grabbar.

2007-04-27 @ 02:41:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback