Shoppinglycka

68945-33
Attavanig spel- och animeaffar, Akihabara

Pa eftermiddagen idag begav jag mig ivag pa en liten shoppingrunda pa egen hand. Jag satte mig pa taget till Akihabara och strosade sedan omkring i de ofta sju- eller attavaniga elektronikaffarerna. Jag var forst och framst pa jakt efter ett stot- och repskydd till min Ipod (har markt att jag ofta undviker att ta med mig den av detta skal), annars var jag mest sugen pa att fonstershoppa. 

68945-34 
Toshibas splitt nya HD DVD-spelare pa display. Lite research for exjobbet ;-)

For er som inte visste det kan jag beratta att Akihabara ar kant for att vara lite av Tokyos elektronikmekka. Elektronikvaruhusen ligger tatt intill varandra och varierar stort i bade utbud och storlek. Vissa mindre har specialiserat sig pa en typ av elektronikprodukt, exempelvis mobiltelefoner, andra har alltifran digitalkameror och Ipods till luftkonditioneringar och tvattmaskiner. Overallt man gar halsas man av nagon av affarernas ofta stora antal anstallda butiksbitraden med frasen "Irasshaimase" (ungefar "valkommen in".

Efter att ha gatt omkring i ett tiotal butiker hittade jag det jag letade efter, till ett riktigt bra pris. Jag fick ett silikonholje och skyddsplast till displayen till min Ipod for runt en hundralapp. Lycklig over detta fynd fortsatte jag strosandet, for nojes skull.

Jag hittade en rolig och bra affar (Akihabara Tax-free) som hade delat in vaningarna i olika varukategorier. Jag fastnade pa den andra vaningen, leksaksavdelningen, som hade allting ifran soldrivna krukvaxter i plast, som vinkar till en pa ett behagligt satt, till stora Studio Ghibli-figurer, bland annat en gigantisk Totoro-docka som syns nedan.

68945-35
Totoro!

Denna skapade ett stort habegar hos mig, men jag insag snabbt att jag skulle aldrig kunna frakta hem den, nar det val blir dags att flyga till Sverige i september. Daremot hittade jag en annu hetare kandidat, en Totoro-docka i mindre storlek som faktiskt var finare an jattevarianten. Jag kommer nog att aka hit nasta vecka och inhandla den, nar jag har flyttat all packning till nya lagenheten. Den kommer att bli min till det ganska facila priset 160 kr. Och ja, for er som inte visste det, jag har en rejal svaghet for vissa Studio Ghibli-karaktarer, da framst Totoro. Dagens Totoro-begar lyckades jag forresten stilla med en sot kylskapsmagnet.

Jag tittade in i ytterligare ett par butiker, bland annat en som hade ett gigantiskt utbud med manga- och animefigurer. Vissa av figurerna var minst sagt utmanade (regeln verkar lyda; ju mer kontroversiell figur, desto hogre pris) och det fanns aven regelratt porr har och dar i somliga av de andra butikerna. Detta verkar dock vara norm i Tokyo. Allt integreras, inget skyls. Barnfamiljer strosar omkring bland detta som det inte vore konstigt alls. Daremot ar sexualitet samtidigt valdigt tabubelagt pa det personliga planet. Det kanns tamligen schizofrent. 
   
Jag sag pa tal om det ett inslag tidigare om en amerikansk konstnar (med japanskt ursprung) som hade traffat och fotograferat vanliga unga tjejer som prostituerar sig for att kunna shoppa for pengarna de tjanar, som om det vore vilket extraknack som helst. Konstnaren kommenterade detta med "this could only happen in Japan" och att hon trodde att tjejerna har sa dalig sjalvkansla att de inte bryr sig om vad de gor med sina kroppar. Hon hade fotograferat tjejerna pa tva satt:: ett dar de hade kladerna pa och hade neutrala ansiktsuttryck och ett dar kladerna hade akt av och de hade forsetts med en LV-vaska eller fina smycken, och da fullkomligen stralade av lycka. Det hela kandes ganska obehagligt, som ni nog forstar.
Men, nu kanns det som jag kom ifran amnet lite grann, jag far skriva ett separat inlagg om det dar istallet :P

Nar jag kande mig trott med Akihabaras hoga tempo begav jag mig tillbaka till stationen (dar jag fick Barbapappaplaster av en flyergirl som tyckte att jag skulle borja abbonera pa Suicas mobiltelefonabonnemang).

68945-37
Pa vag till stationen motte jag Pikachu, modell storre

Nasta stopp blev Ryogoku, ett omrade som ar mest kant for sina sumo-tavlingar. Jag var ganska trott och det verkade arligt talat inte finnas sarskilt mycket att se i omradet narmast kring tagstationen, sa jag satte mig pa en nudelrestaurang och at lite middag, for att sedan bege mig hemat till Shinkoiwa.

68945-36
Denna figur valkomnade kunder in till ett konditori i Ryogoku

68945-38
Dagens shoppingfynd (taget pa nudelrestaurangen i vantan pa middagen)!

Tillbaka i Shinkoiwa fortsatte jag lordagsshoppandet en stund till. Jag tittade i ett par av inomhusgallerians manga kladaffarer och hittade ett pa fina svarta traningsbyxor med roda linjer (mina "mysbyxor" haller pa att slitas ut), men de var pa tok for stora, trots att de bara var i storlek medium. Jag som trodde att det skulle bli lattare att hitta klader har.

Dock hittade jag en ratt tuff dodskallenyckelring till nycklarna till nya lagenheten. Sedan kopte jag en nattorulle och gick hemat trott, men nojd efter en kul shoppingdag.

Jag vill forresten se fler kommentarer till inlaggen! Det har varit oforskamt tyst pa sistone ;-)


Ja mata! (Vi ses/hors)


Kommentarer
Postat av: Linda

AAAH!
Jag vill också vara där! NU! Börjar bli oerhört otålig för att komma iväg. Puss.

Postat av: Christoffer

Varför det har varit så tyst är för att vi har ignorerat dig pågrund utav hur svartsjuka vi är över hur bra du har det! :P (internet sarkasm i en liten låda) Ne, men seriöst så händer det rätt mycket här hemma, iallafall för mig. Skolavslutning kommer närmare och närmare och lärarna (som har insett detta) spottar frenetiskt ur sig massor utav prov/föredrag/projekt/läxor. Jag insåg för ett par dagar sedan, när jag hade gjort läxor och insåg att jag var klar innan klockan sju och tyckte det kändes väldigt konstigt att vara klar så tidig, att jag kanske spenderar lite för mycket tid på läxor.
Jag är väl lite slö utav mig när det gäller sådant.

Provade förresten Heroes 5 för ett tag sedan, mycket mycket roligt. Ska som sagt köpa det sedan när det kommer, det påminner rätt mycket om 3:an och musiken är som alltid helt underbar. Undra om man kan köpa den på cd?

Det låter som varje dag är ett nytt äventyr där borta och det är som sagt väldigt intressant att läsa om dina äventyr där borta.

(En Mega-Pikachu t.ex, med en digital kamera dessutom!)

Fortsätt att posta bloggar här, det är som sagt väldigt intressant att läsa.

Ha det bra!

/Hälsningar från Christoffer "your bro"

2006-04-29 @ 18:47:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback